Czescy sąsiedzi zagrają dla WOŚP
Polak i Czech to dwa bratanki. Właśnie dlatego już jutro na tyskim lodowisku zobaczymy m.in. byłego premiera Czech Miroslav’a Topolanka, czy znakomitego hokeistę – Jiri Zelenka w hokejowym starciu z Hokejową Reprezentacją Artystów Polskich. To pierwszy w historii Hokeja z Gwiazdami mecz o charakterze międzynarodowym. Niezmienny pozostaje cel sportowej rywalizacji – czyli wsparcie WOŚP.
2016-01-15, 12:40

W tym roku HRAP wystąpi w silnym składzie; na lodowej tafli swoje umiejętności zaprezentują hokeiści z krwi i kości: Dariusz Gabrocz, Andrzej Zabawa, Arkadiusz Sobecki, Adrian Parzyszek, Wiesław Jobczyk i Mariusz Czerkawski. Ci – którzy przychodzą po solidną dawkę śmiechu – też się nie zawiodą. Mistrzowski humor zapewnią polskie gwiazdy sceny kabaretowej i telewizyjnej. Po polskiej stronie zobaczymy m.in. Kabaret Młodych Panów z Robertem Korólczykiem na czele, Adama Grzankę, Marcina Mroczka, Bogdana Kalusa z serialu Ranczo, czy Agnieszkę Dyk – wokalistkę Brathanków. Czeska reprezentacja wystąpi w równie mocnym zestawieniu. Swoje możliwości pokaże znakomity hokeista Jiri Zelenka oraz były premier Czech Miroslav Topolanek. Na lodzie pojawi się też zdobywca Pucharu Europy z FC Liverpool, wicemistrz Europy – Vladimir Smicer i gwiazda czeskiej telewizji –Martin Dejdar.

14. edycja Hokeja z Gwiazdami

Organizatorzy, jak co roku, zadbali również o imprezy towarzyszące. W przerwach pomiędzy tercjami będzie można oglądać pokazy jazdy figurowej, fitness, quadów, a nawet umiejętności komandosów. Ponieważ wydarzenie ma miejsce w Tychach – swój sportowy talent pokażą również najmłodsi tyscy hokeiści. Imprezę poprowadzi Irek Bieleninik oraz Josef Vitek, a relację z zawodniczych boksów zapewni Mariusz Kałamaga.

Hokej z Gwiazdami to impreza z tradycjami; to już 14. edycja meczu. Fundusze zebrane podczas wydarzenia trafią do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Mecz rozpocznie się o godzinie 17:00. Bilety będzie można kupić jutro – 16 stycznia od godziny 15:30 w kasach biletowych tyskiej Hali Lodowej.

Sportowej rywalizacji w szczytnym celu będzie towarzyszył jeden ze sponsorów – Pośrednictwo Finansowe „KREDYTY-Chwilówki” Sp. z o.o.