Spółka Pośrednictwo Finansowe „KREDYTY-Chwilówki” wspiera remont Szpitala Miejskiego w Tychach
Oddział pediatrii Szpitala Dziecięcego w Tychach rocznie przyjmuje prawie 2.700 małych pacjentów. Modernizacja pomieszczeń w tej części budynku jest koniecznością. Celem charytatywnego turnieju organizowanego przez Fundację Cicha Nadzieja oraz Tyski Sport S.A. jest zebrane środków na remont. Spółka Pośrednictwo Finansowe „KREDYTY-Chwilówki” wsparła finansowo ten szczytny cel.
2017-02-24, 12:34

Turniej piłkarski - KREDYTY-Chwilówki

Charytatywna akcja przybierze formę piłkarskiego turnieju. Mecze będą rozgrywane już 26 lutego na hali przy ul. Piłsudskiego 12. Sportowych emocji będzie można doświadczyć w godzinach – 14:00 – 18:00. Na parkiecie zobaczymy aż 8 drużyn, podzielonych na dwie grupy. Wśród nich: Reprezentacja Miasta Tychy, Klub Biznesu GKS Tychy, Oldboje GKS Tychy, Szpital Miejski, Tyski Sport, Hager, dziennikarze, PR-owcy i kibice.

Składy poszczególnych drużyn mogą zaskoczyć. Na halowym parkiecie zobaczymy m.in. finalistkę Miss Polski, byłego prezesa GKS-u Tychy, Sebastiana Riedela czy wykonawcę zespołu Cree. – Kibice będą mogli zobaczyć także gwiazdy tyskiego futbolu. Już teraz jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni frekwencją wśród zawodników. Chętnych było znacznie więcej niż miejsc – twierdzi Krzysztof Trzosek, rzecznik prasowy Tyski sport S.A. na portalu gkstychy.info.

Podczas meczów odbędzie się też charytatywna licytacja. Pod młotek trafią pieczołowicie zbierane gadżety. Wśród nich koszulki znanych sportowców: Kamila Stocha, Mariusza Czerkawskiego czy Kamila Glika. W zasięgu rąk obecnych na turnieju znajdą się m.in. koszulki zawodników Tychy i Comarch Cracovi.

Całkowity koszt modernizacji pomieszczeń w Szpitalu Miejskim w Tychach wynosi prawie 250 tysięcy złotych. Dla szpitala to suma, która znacznie przekracza możliwości budżetowe placówki. Stąd pomysł na organizację charytatywnej akcji.

Podczas turnieju również będą zbierane datki na remont oddziału. Wstęp jest bezpłatny.